Európa Liga: vereséggel rajtolt a Vidi

Kategória: Magyar futball

A fehérvári együttes a Genk otthonában kezdte meg szereplését az Európa Liga csoportkörében.

Nem várt könnyű mérkőzés a Videotonra Belgiumban a Genk ellen. A hazaiak számítottak a találkozó esélyesének, és végül érvényesíteni is tudták a papírformát.

Az első félidőben a Videoton visszaállt, átengedte a területet a Genknek. A belgák több ígéretes támadást vezettek, melyek a 22. percig nem sok eredményt hoztak. Ekkor Buffel forgatta meg Stopirát, majd beadásra szánta el magát a jobb oldalról. Középen remekül érkezett Vossen, aki a kapus mozgásával ellentétes irányban visszafejelte a hosszú sarokba a labdát, Bozsovics tehetetlen volt. A gól nem változtatta meg a játék képét, túl sok érdekes pillanatot már nem is tartogatott az első 45 perc.

Fordulás után feljebb tolta állásait a Videoton. Beállt Gyurcsó Ádám, aki a szürkén futballozó Filipe Oliveirát váltotta. A fiatal szélső új lendületet adott a piros-kékek támadásainak. Ennek is köszönhetően a fehérváriak egyre többször értek oda a Genk kapujához, melyet Köteles sérülése miatt Van Hout védett, méghozzá jól. A vendég próbálkozások sorra haltak el a belga kapus kezei között, ráadásul a hazaiak kontráiban mindig benne volt a gól. Felváltva forogtak veszélyben a kapuk, csupán az volt a kérdés, hogy 1-1-re vagy 2-0-ra változik az eredmény. Sajnos a Genk szerezte a találkozó második találatát is. A 78. percben Vossen beadására érkezett remek ütemben Buffel és a belgák sokadik helyzetét már nem hibázta el. Az újabb bekapott gól után érezhető volt, hogy a Videoton beletörődött a vereségbe, a 92. minutumban pedig jött a kegyelemdöfés. A végig agilisen játszó De Ceulaer lőtte ki 16 méterről a bal alsó sarkot.

A fehérváriak a vereség ellenére nem vallottak szégyent, jól küzdöttek és a találkozó bizonyos periódusában még jobban is futballoztak ellenfelüknél. A találkozó végig sportszerű keretek között zajlott, Duhamel játékvezetőnek a 90. percben kellett először és utoljára felmutatnia a sárga lapot.

A Videoton a Sporting ellen próbálhat legközelebb szerencsét a Sóstói Stadionban, október 10-én.

Európa Liga, csoportkör, 1. forduló:

Genk – Videoton 3-0 (1-0)
G.: Vossen (22.), Buffel (78.), De Ceulaer (92.)

JA/futballista.hu

(fotó: kisalfold.hu)


Címkék: