A Ferencváros 19 év után újra nemzetközi kupát hódított el!

Kategória: Sport hírek

A férfi vízilabda Európa-kupa döntőjének visszavágóján a Ferencváros 7–7-es döntetlent játszott a Nagyváraddal, és 19–13-as összesítéssel elhódította a kupát – 19 év után nyert ismét európai viadalt.

A magyar csapatban Madaras Norbert négy, Marko Avramovics három gólt szerzett.

A nagyváradi gála (6–12) után jutalomjátéknak ígérkezett a finálé visszavágója, és az első negyed ennek a jegyében is telt el, Madaras Norbert gyorsan kétgólos előnyt szerzett a Fradinak, amely 3–0-val zárta az első játékrészt.
A folytatásra lényegesen koncentráltabb vendégcsapat érkezett, és Radjen, majd Georgescu góljával közeledett is, Avramovics második találata pedig visszaállította a közte kettőt, de a nagyszünetre így is csak egy találattal vezetett a Fradi (4–3).
A harmadik negyedben folytatódott Madaras és Avramovics gólpárbaja (6–3), majd hozzájuk csatlakozott Negrean is, ők hárman álltak három góllal (6–5).
A záró nyolc percben egészen az utolsó percig kellett várni az újabb magyar gólra, Madaras ezzel megnyerte a hazai versenyfutást, a vendégek pedig annyit elértek, hogy ne kettős vereséggel bukják el a finálét (7–7).
FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA
DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FTC-PQS–DIGI-ORADEA (romániai) 7–7 (3–0, 1–3, 2–2, 1–2)
Népliget, 300 néző. V: Margeta (szlovén), Mercier (francia)
FTC: VOGEL SOMA – AVRAMOVICS 3, Sz. Mitrovics, Varga Dániel, Szirányi, MADARAS N. 4, Jansik Sz. Csere: Gárdonyi (kapus), Tóth M., Katonás, Marko Csuk, Nyéki, Vogel Simon. Edző: Varga Zsolt
NAGYVÁRAD: G. Pijetlovics – NEGREAN 3, Pavlovic, A. Cretu, Chioveanu, Diaconu 1, R. Georgescu 1. Csere: Radjen 1, Aszanovics 1, Gheorghe, Remes, Szabo I. Edző: Kádár Kálmán
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Az Európa-kupa győztese: az FTC (19–13)
MESTERMÉRLEG
Varga Zsolt: – Nagyon örülök. Ha szakmailag kell elemeznem, akkor biztos találnék javítanivalót a játékunkban, de igazából ennek a mérkőzésnek a mentális része volt nehéz. Nagy elvárás nehezedett a csapatra a hatgólos győzelem után, amivel megbirkóztunk. Voltak helyzeteink, ha azokat belőjük, a visszavágó is sima lehetett volna, de hat góllal megnyerni egy kupát igen jó eredmény. Kicsit úgy működök, hogy mindig egy-két nappal később tudom feldolgozni az ilyen eseményeket, szóval akkor jobban le tudom majd írni, hogy mit érzek, de most is nagyon örülök.
Kádár Kálmán: – Megérdemeltem nyerte meg a Ferencváros az Európa-kupát. Azért amikor végig kell nézni, hogy egy másik csapat veszi át a serleget, akkor csalódott az edző, de úgy érzem, a Nagyvárad nagy eredményt ért el azzal, hogy kupadöntőt játszott, és a fináléban is helytállt. Ismerem a játékosaimat, ennél több volt bennük, főleg a hat góllal elveszített hazai meccsen.


nemzetisport.hu/futballista