Női U17: Hatalmas bravúrral csoportelső a válogatott

Kategória: Női U17 Válogatott

A Schumi Dorottya vezette magyar női U17-es válogatott 1-0-ra legyőzte a favorit norvégokat a hazai rendezésű Eb-selejtező torna utolsó játéknapján Bükön, és csoportelsőként jutott a tavaszi elitkörbe.

   A magyar és a norvég csapat is két-két győzelemmel kezdte meg szereplését a büki Eb-selejtező tornán, vagyis az egymás elleni összecsapás előtt már mindketten bebiztosították helyüket a tavaszi elitkörben. A csütörtöki mérkőzést a skandinávok annyival előnyösebb helyzetből várták, hogy jobb volt a gólkülönbségük, így egy esetleges döntetlennel ők végeztek volna a csoport élén.

A büki mérkőzés norvég helyzettel kezdődött, de a 7. percben a magyar válogatott szerzett vezetést: egy szögletet követően Fördős Beatrix helyezett a norvég kapuba (1-0). A norvégok többet támadtak a folytatásban, de a magyar válogatott óriási lelkesedéssel küzdött, így a norvégok nem tudtak egyenlíteni.


A fordulás után is hatalmas küzdelem zajlott a pályán, a mieinknek voltak ugyan hullámvölgyeik, de egy pillanatig sem játszottak alárendelt szerepet jóval esélyesebb riválisuk ellen. Bár a lányokon érződött, hogy a harmadik mérkőzés végéhez közeledve a fáradtsággal is meg kellett küzdeniük, óriási akarással futballoztak, és még a mérkőzés végén is sikerült helyzeteket kialakítani.

Az eredmény nem változott a lefújásig, a csapat nagy bravúrt végrehajtva 1-0-ra győzött, és hibátlan teljesítménnyel, 9-0-ás gólkülönbséggel megnyerte Eb-selejtező csoportját.

– Óriási gratuláció jár a csapatnak, nagyot fociztak ma a lányok, igazi csapatmunka volt ez a győzelem – nyilatkozta a mérkőzés után Schumi Dorottya szövetségi edző. – Örülök, hogy ennyire erős a csapategység, és tudnak egymásért küzdeni a játékosok. Végig fegyelmezetten futballoztunk, és annak külön örülök, hogy a gólunkat begyakorolt variációból szereztük. A csapatból többen szerepeltek már a tavaszi elitkörben, amelyen közel álltak az Eb-részvétel kiharcolásához, most pedig – az új játékosokkal együtt – ismét bebizonyították, hogy nagyszerű teljesítményre képesek.

Magyarország-Norvégia 1-0 (1-0)
Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Jánosi Ninetta, Fördős Beatrix, Csolti Réka – Czellér Dorottya, Buzás Kata, Pusztai Sára (Kovács Eszter, 82.) – Szélpál Nóra, Nagy Vanessza (Papp Luca, 71.), Pintye Vivien (Erdész Fanni, 84.)
Gólszerző: Fördős a 7. percben

mlsz.hu/futballista